Recente concerten

Seizoen 2016-2017

Kerstconcert december 2016:

Ceremony of carols van Britten en kerstliederen uitgevoerd in de Boomkerk in Amsterdam en voor Hoogleraren van de VU in de Noorderkerk in Amsterdam.

Voorjaarsconcert maart 2017:

Dream of Gerontius van Edgar Elgar. Uitgevoerd in samenwerking met Collegium Musicum in de Elandstraatkerk in Den Haag.

Zomerconcert juni 2017:

Requiem van Brahms met pianobegeleiding. Uitgevoerd in de Dominicuskerk in Amsterdam en de Geertekerk in Utrecht.

Seizoen 2015-2016

Kerstconcert december 2015:

Kerstprogramma met Ceremony of Carols van Britten en andere kerstliederen, in Nassaukerk Amsterdam, Noorderkerk in Hoorn, Grote Kerk in de Rijp. Begeleiding op de harp door Victoria Davis

Bij het kerstdiner voor de nieuwe hoogleraren van de VU heeft een deel van het koor een kort kerstprogramma ten gehore gebracht.

Zomerconcerten juni 2016:

Requiem van Duruflé met orgel begeleiding ism studentenkoor Vokollage uit Eindhoven, tweede deel bestond uit o.a.  liederen van Fauré, Duruflé en Saint Saens.

Op het festival Muziek op de Dommel heeft het VU-koor ism studentenkoor Vokollage uit Eindhoven een kort repetoire met franse liederen ten gehore gebracht. De liederen waren o.a. van Fauré, Duruflé en Saint Saens.

Medewerkersconcert voor het personeel van de VU ism de andere VU-muziekgezelschappen. Het repetoire bestond uit franse liederen van o.a. Fauré, Duruflé en Saint Saëns.

Seizoen 2014-2015

Kerstconcert november 2014:

Die erste Walpurgisnacht van Mendelsohn ism VU-kamerorkest in Groenmarktkerk, Haarlem en Dominicuskerk, Amsterdam

Voorjaarsconcert april 2015:

Johannes Passion van J.S. Bach in Zuiderkerk ism Promenade-orkest

Zomerconcert juni 2015:

Scenes from the Bavarian Highlands van Edgar Elgar in Broeker Kerk te Broek in Waterland, olv Krista Audere

Seizoen 2013-2014

Voorjaarsconcert januari en februari 2014:

Krönungsmesse van Mozart en Gloria van Vivaldi ism Promenade-orkest in de Noorderkerk en Dominicuskerk, Amsterdam

Zomerconcert juni 2014:

‘Amor sacro e amor profano’ werken van o.a. Byrd, Britten, Vic Nees en Pärt ism Klein ensemble in Muiderkerk en Nieuwe Kerk, Amsterdam en Broekerkerk, Broek in Waterland

Seizoen 2012-2013

Kerstconcert december 2012:

Hodie- Kerstsamenzang met werken van Rutter, Tavener, Whitacre en een aantal bekende kerstliederen in Boomkerk te Amsterdam, Noorderkerk te Hoorn, Pelgrimkerk te Haarlem. Gratis concertreeks.
Op de grachten van Amsterdam ter gelegenheid van het Amsterdam Light Festival. Meer dan 100.000 man publiek

Voorjaarsconcert maart 2013:

Verdi-Requiem ism LSKO Collegium Musicum, Haarlems studentenkoor in Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem. Meer dan 200 zangers!

Voorjaarsconcert april 2013:Negende Symfonie van Beethoven ism NESKO in Stevenskerk, Nijmegen, Hooglandsekerk, Leiden, Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam. Bijzondere samenwerking tussen het Nederlands Studenten Kamerorkest en het VU-koor, voor de prachtige symfonie?

Zomerconcert juni 2013:

Koorwerken van Haydn en Brahms ism VU-kamerorkest, VU-orkest en VU-kamerkoor op Vrije Universiteit Amsterdam. Speciaal concert door alle muziekgezelschappen van de VU.