Annemiek van de Ven VU koor Johannes Passion

Dirigent: Dody Soetanto

Sinds september 2021 wordt het VU-koor geleid door Dody Soetanto. De Indonesische bariton en dirigent Dody Soetanto voltooide zijn studie Klassiek zingen bij Henny Diemer en dirigeren bij Rob Vermeulen aan het Utrechts Conservatorium. Hij heeft gewerkt met enkele van de beste docenten en artiesten in Nederland, waaronder Rudolf Jansen, Vincent de Kort, Richard Egarr en Ed Spanjaard.

Tijdens zijn verblijf in Nederland werd Dody regelmatig uitgenodigd om concerten te zingen (Matthew Passion and Messiah) en voor verschillende rollen zoals Malatesta (Don Pasquale) en Alcindoro (La Bohéme) met De Nationale Reisopera in Resident Artist Program in Engeland, Smirnov (The Bear) en Bartolo (Le Nozze di Figaro) met Dutch National Opera Academy, Guglielmo (Cosi Fan Tutte), Il Conte (Le Nozze di Figaro) met STUDIO 32 Utrecht in Grachten Festival – Amsterdam, Crown (Porgy and Bess ) met Philips Symfonie Orkest. Dody zingt ook als solist en koorzanger bij verschillende professionele koren zoals Ribattuta Musica (NL) en vocaal ensemble SWARA (BE).

Als dirigent heeft Dody gewerkt en regelmatig optredens gegeven met verschillende koren en professionele ensembles (Concerto Valiante) in Nederland. Hij dirigeerde het Groot Omroepkoor in hun onderwijsprojecten (2013) met Russische koorwerken. In Indonesië (2004-2009) dirigeerde en coachte Dody verschillende bekende koren die internationale koorcompetities in Azië en Europa hebben gewonnen. Dody werkt momenteel ook samen met Collegium Utrecht, Leids Kamerkoor en Amsterdams Studenten Project Koor.

Dody Soetanto

Repetitor: Jacobus den Herder

Jacobus den Herder repetitor van het Vu-koor

Jacobus den Herder (Zutphen, 1985) studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken en Willem Brons in 2011. Sinds september 2016 is hij de repetitor van het VU-koor!

Jacobus won het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemusprijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek. Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was hij prijswinnaar bij dit concours.

In 2013 werkte Jacobus samen met de bekende Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Hij speelde tijdens de presentatie van de zomercollectie van Taminiau in Parijs en Amsterdam werken van Mozart en Satie.