Vereniging

Sinds 2013 is het VU-koor officieel een vereniging. De vereniging voor ons Amsterdams studentenkoor heeft dan ook een bestuur en verschillende bestuurscommissies en ALV-commissies om te zorgen dat alles goed verloopt. Alles wordt op vrijwillige basis gedaan. Als lid heb je ook de mogelijkheid om zelf een rol te nemen in het bestuur of een van de commissies. Dit is een zeer gewaardeerde bijdrage aan het koor, een goede ervaring voor jezelf en ook ontzettend leuk. Enkele keren per jaar is er een Algemene Leden Vergadering (ALV). Alle leden hebben dan de mogelijkheid om hun stem te laten horen ook al heb je geen rol in het bestuur of een van de commissies.

Hieronder stellen de leden van het huidige bestuur, Klankboard, zichzelf even voor.

Voorzitter: Anders

Hallo, ik ben Anders Rehult. Ik ben 25 jaar oud en ben een jaar geleden als uitwisselingsstudent naar Nederland gekomen. Na een half jaar in Enschede ben ik naar Amsterdam verhuisd om te studeren voor mijn master ”Theoretical Particle Physics”. Voordat ik natuurkunde ging studeren, heb ik muziek gestudeerd en het lijkt erop dat ik een deel van mijn hart in de kunst heb gelaten; ik hou van jazz en koormuziek, en dat is de reden waarom ik meteen toen ik besloot om naar Amsterdam te verhuizen, koren ben gaan zoeken. Na het bijwonen van de repetities van een aantal koren, ben ik bij het VU-koor gekomen, waar ik veel geweldige mensen heb ontmoet.

Anders Rehult VU koor voorzitter

Secretaris: Hans-Dieter

Hoi, ik ben Hans-Dieter Hiep, secretaris van het VU-koor (2018/2019), en ik ben gefascineerd door klassieke muziek. Ik droom graag, ben op zoek naar diepe verbanden en voel mij verenigd met hen die dezelfde liefde voor muziek delen.

Penningmeester: Eline

Hé, ik ben Eline, de huidige penningmeester van het VU-koor. Ik zit in mijn tweede jaar van de Bachelor Gezondheidswetenschappen en ben vorig jaar lid geworden van het VU-koor. Ik had weinig ervaring in een koor en ik vind het heerlijk om te zien hoe we groeien en ons de stukken eigen maken, hoe dichter we bij de concerten komen. Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor onze financiën, zoals het betalen van onze rekeningen, het innen van de bijdragen en de boekhouding.

Algemeen bestuurslid: Aafke

Hoi, ik ben Aafke. Ik zit in mijn derde jaar van de bachelor Universitaire Pabo aan de VU. In mijn vrije tijd hou ik van schaatsen, hardlopen en natuurlijk zingen! Dit jaar wordt het het derde jaar dat ik lid ben van het VU-koor en ik hou nog steeds van het zingen van allerlei soorten klassieke muziek. Als algemeen bestuurslid zal mijn grootste taak zijn om in contact te blijven met donateurs en sponsors en het aanvragen van fondsen.

Algemeen bestuurslid: Jonathan

Ik ben Jonathan, ik kom oorspronkelijk uit Trinidad en Tobago. Ik woon nu 2 jaar in Nederland. Op dit moment leer ik Nederlands als tweede taal aan de VU en begin 2019 ben ik lid geworden van de VU Koor. Ik heb al eerder in een paar koren gezongen omdat ik van muziek en zingen met anderen houd. Samen zingen verbindt mensen op een manier zoals het praten dat niet kan. Ik ben nu een van de algemene bestuursleden die verantwoordelijk is voor PR en activiteiten.
Jonathan Ward bestuurslid VU-koor studenten Amsterdam

Zij geven een extra dimensie aan het koor

Het bestuur van het VU-koor wordt in haar organisatie en werkzaamheden ondersteund door verscheidene actieve leden. Er zijn een aantal commissies benoemd die zich bezig houden met specifieke taken en onderwerpen.

De commissies die nu actief zijn:

• muziekcommissie
  • programmacommissie