Vereniging

Sinds 2013 is het VU-koor officieel een vereniging. De vereniging voor ons Amsterdams studentenkoor heeft dan ook een bestuur en verschillende bestuurscommissies en ALV-commissies om te zorgen dat alles goed verloopt. Alles wordt op vrijwillige basis gedaan. Als lid heb je ook de mogelijkheid om zelf een rol te nemen in het bestuur of een van de commissies. Dit is een zeer gewaardeerde bijdrage aan het koor, een goede ervaring voor jezelf en ook ontzettend leuk. Enkele keren per jaar is er een Algemene Leden Vergadering (ALV). Alle leden hebben dan de mogelijkheid om hun stem te laten horen ook al heb je geen rol in het bestuur of een van de commissies.

Hieronder stellen de leden van het huidige bestuur, Koordaat, zichzelf even voor.

Voorzitter: Marjolijn

Hallo, mijn naam is Marjolijn Stam, ik ben 23 jaar en studeer Business Analytics aan de VU. Ik kom origineel uit Arnhem/Velp en zong daar sinds 2002 al in hetzelfde koor. Toen ik naar Amsterdam was verhuisd voor mijn studie was het lange reizen voor repetities al snel niet fijn en dus ging ik opzoek naar een nieuw koor. Zo ben ik bij het VU-koor beland in september 2017 waar ik afgelopen jaar heerlijk iedere maandagavond bij de alten heb gezongen. Als voorzitter heb ik de taak om het overzicht over alle zaken in het koor te behouden en ben ik het hoofd aanspreek-/communicatiepunt van het koor. Ik wil graag zorgen voor goede zichtbaarheid naar buiten en heb daarom deze website op me genomen. Bezoek vooral even de ‘concertgeschiedenis’ pagina waar je nu korte fragmenten kunt beluisteren van recente concerten!

Marjolijn Stam VU-koor

Secretaris: Hans-Dieter

Hoi, ik ben Hans-Dieter Hiep, secretaris van het VU-koor (2018/2019), en ik ben gefascineerd door klassieke muziek. Ik droom graag, ben op zoek naar diepe verbanden en voel mij verenigd met hen die dezelfde liefde voor muziek delen.

Penningmeester: Robert

Hoi, ik ben Robert, de huidige penningmeester van het koor. Ik ben aan het begin van mijn PhD in theoretische scheikunde verhuisd naar Nederland en ben in 2017 bij het koor gekomen. Dat deed ik niet alleen voor de muziek, maar ook om leuke nieuwe mensen te leren kennen. Als penningmeester mag ik alle leuke en interessante dingen met geld doen: rekeningen betalen, contributie innen en de algemene boekhouding. Ik beheer ook het bestand met ledengegevens en houd de financiële gezondheid van het koor in de gaten. Als ik niet aan het zingen ben of onze schatten aan het bewonderen ben, speel ik ook graag Ierse muziek.

Algemeen bestuurslid: Maartje

Hoi, Ik ben Maartje Post en ik ben 24 jaar. Afgelopen zomer heb ik mijn Research Master Taalwetenschappen behaald. Op het moment ben ik op zoek naar een leuke baan waarbij ik ook iets met taal kan doen. In mijn vrije tijd doe ik graag creatieve en muzikale activiteiten. Daarom ben ik ook bij het VU-koor gegaan. Naast muzikaal, is onze vereniging vooral ook heel gezellig. We organiseren regelmatig leuke uitjes en gaan een paar keer per jaar weg op een van onze memorabele koorweekenden. Dit jaar zal ik als bestuurslid verantwoordelijkheid dragen voor de acquisitie, de sponsoren en de donateurs.

Algemeen bestuurslid: Jeske

Hoi, ik ben Jeske. Sinds maart 2018 ben ik alt in het VU-koor. Ik was toen uit eigen nieuwsgierigheid met een vriend (onze penningmeester Robert) naar een open repetitie gekomen, nietsvermoedende dat ik zou blijven plakken en kort daarna zelfs het bestuur in zou gaan! Vooralsnog geen spijt van gehad. Als algemeen bestuurslid stuur ik de commissies aan die zich bezig houden met twee belangrijke zaken: het organiseren van gezellige buitenkoorse activiteiten (want, tja, naast zingen zijn er natuurlijk zat andere leuke dingen die je met koorgenoten kunt doen). En publiciteit, opdat iedereen mag weten dat wij bestaan!

Zij geven een extra dimensie aan het koor

Het bestuur van het VU-koor wordt in haar organisatie en werkzaamheden ondersteund door verscheidene actieve leden. Er zijn een aantal commissies benoemd die zich bezig houden met specifieke taken en onderwerpen.

De commissies die nu actief zijn:

• muziekcommissie
  • programmacommissie