Las Forza’s

Voorzitter: RoméImage may contain: 1 person, smiling, close-upImage may contain: 1 person, smiling, close-up

Hi! Ik ben Romé, derdejaars student bestuurs- en organisatiewetenschap aan de VU. Dit jaar zing ik voor het tweede jaar bij het VU-koor in de altensectie. Afgelopen jaar heb ik het zo naar mijn zin gehad, dat ik heb besloten mij aan te melden voor het bestuur. Dit jaar hoop ik mooie concerten neer te kunnen zetten en kijk er erg naar uit me in te zetten voor deze leuke en gedreven groep. Ik werk naast mijn studie nog als studentvoorlichter en mijn vrije tijd gaat op aan nog een ander koor, gezelligheid en skiën.

Maike Schuldt secretaris VU-koor AmsterdamSecretaris: Maike

Hoi, ik ben Maike en ik zing bij de alten. Sinds ik twee jaar geleden voor mijn promotie naar Amsterdam ben verhuisd, zit ik in het VU-koor. Tijdens mijn studie in Duitsland heb ik al in een modern acapella koor gezongen. De klassieke muziek in het VU-koor was dus voor mij een hele nieuwe ervaring die ik erg leuk vind. Ik vind de muziek heel mooi en de sfeer in het koor is heel gezellig. Als secretaris wil ik nu graag mijn bijdrage leveren door ook dit jaar mooie concerten en activiteiten te organiseren.

Penningmeester: PieterPieter Rijsdijk penningmeester VU-koor studentenkoor Amsterdam

Hallo ik ben Pieter, ik ben 20 jaar en ik ben bezig met mijn 3e jaar Bsc aardwetenschappen aan de VU. Ik hou erg van muziek en speel verscheidene fluiten. 2 jaar geleden ben ik bij het koor gegaan uit nieuwsgierigheid, en nu ben ik niet meer weg te krijgen. Vorig jaar was ik al Algemeen Bestuurslid en dit jaar word ik penningmeester.

Anna Leistra algemeen bestuurslid vu-koor amsterdamAlgemeen bestuurslid: Anna

Ik ben sinds 2013 lid van het VU-koor en zing hier nog steeds met veel plezier! Het VU-koor is een erg gezellig koor met leuke mensen! In deze afgelopen vier jaar bij het koor heb ik twee jaar in het bestuur gezeten als acquisiteur en pak ook dit jaar deze taken weer op. Ik vind het fijn om op deze manier iets bij te kunnen dragen aan het koor. Verder ben ik net afgestudeerd als Sociaal Juridische Dienstverlener en ben ik nu op zoek naar een baan. Ik zing in nog een koortje en speel piano.

Algemeen bestuurslid: Maartje

Maartje Post Algemeen Bestuurslid Vu-koor amsterdamIk ben Maartje, 23 jaar, en ik doe de Research Master Taalwetenschappen aan de UvA, waar ik dit jaar hoop af te studeren. Sinds mijn verhuizing naar Amsterdam in september 2016, ben ik lid van het VU-koor. Ook daarvoor was ik al veel met muziek bezig, bijvoorbeeld in een fluitensemble en in andere koren. Al vanaf het begin, heb ik het erg naar mijn zin bij het koor en ben ik betrokken geraakt bij verschillende commissies.

Zij geven een extra dimensie aan het koor

Het bestuur van het VU-koor wordt in haar organisatie en werkzaamheden ondersteund door verscheidene actieve leden. Er zijn een aantal commissies benoemd die zich bezig houden met specifieke taken en onderwerpen.

De commissies die nu actief zijn:

• muziekcommissie
  • programmacommissie
  • adviesraad
  • kascommissie
  • publiciteitscommissie
  • activiteitencommissie

Er is zoveel meer leuks dan zingen alleen

Het VU-koor is een koor dat ook actief is naast het repeteren en het geven van concerten. Tijdens ieder project wordt b.v. een koorweekend gepland waar overdag intensief wordt gerepeteerd, maar in de avond ruimte is voor activiteiten.

Dit varieert van een open podium tot een cocktailavond of spelavond.

Gedurende het jaar organiseert de activiteitencommissie met regelmaat leuke bijeenkomsten ten behoeve van het verenigingsgevoel. Voorbeelden hiervan zijn bowlingavond, high tea, zeilweekend tot The Battle of the Voices.