Kies een taal

Dirigent en repetitor

Dirigent: Annemiek van der Ven

Annemiek van der Ven groeide op met de muziek van de Kathedraal van Utrecht. Op haar achtste ging zij naar de Kathedrale koorschool in Utrecht. Tot haar zeventiende heeft zij daar gezongen in het koor.

In 2005 sloot zij de studie Docent Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, met als eerste muzikaal bijvak klassiek zang. In april 2010 slaagde zij ‘cum laude’ voor de opleiding koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Van 2004 tot 2017 zong ze eerste alt in het female a cappella ensemble ‘Wishful Singing’. Dit ensemble is ontstaan uit het Nationaal Jeugdkoor, waar ze zong van 2001 tot 2008. Ook zingt ze af en toe projecten mee in het Laurens Collegium Rotterdam.

Als muziekdocent was ze jarenlang (2005-2017) verbonden aan Stichting vocaal talent Nederland, waar ze groepen kinderen lesgaf in de leeftijd van 4 tot 17 jaar. Daarnaast vervulde zij hier de rol van dirigent bij de Talentklas en het Nkk-Junior.

Als dirigent heeft ze tijdens haar studietijd voor veel koren gestaan met allerlei verschillende muziekstijlen en genres op het repertoire. Momenteel werkt ze als dirigent bij het Studentenkoor van de Vrije Universiteit in Amsterdam (het VUkoor) en is ze net begonnen als dirigent van mannenensemble  ‘The Gents’.

Repetitor: Jacobus den Herder

Jacobus den Herder (Zutphen, 1985) studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken en Willem Brons in 2011. Sinds september 2016 is hij de repetitor van het VU-koor!

Jacobus won het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemusprijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek. Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was hij prijswinnaar bij dit concours.
In 2013 werkte Jacobus samen met de bekende Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Hij speelde tijdens de presentatie van de zomercollectie van Taminiau in Parijs en Amsterdam werken van Mozart en Satie.