Kies een taal

Dirigent en repetitor

Dirigent en repetitor

Dirigent: Annemiek van der Ven

Sinds 2012 staat het VU-koor onder leiding van Annemiek van der Ven. Zij groeide op met de muziek van de Kathedraal van Utrecht. Op haar achtste ging zij naar de Kathedrale koorschool en heeft daar tot haar zeventiende gezongen.

Als docent is ze werkzaam bij Stichting vocaal Talent Nederland. En vervult zij hier de rol van dirigent bij het opleidingskoor. Met de kinderen van het Nationaal Kinderkoor werkt ze aan stemvorming, repertoirekennis, solfège en muziektheorie. Daarnaast heeft ze ervaring met het doceren van zangworkshops op scholen en bij koren.

Als uitvoerend musicus zong ze van 2001 tot 2008 in het Nationaal Jeugdkoor, waarmee ze veel concertervaring opdeed in binnen-en buitenland en een cd opnam met gastdirigent Eric Ericsson. Ook zingt ze af en toe mee in projectkoren zoals het ‘Collegium musicum Amsterdam’, het ‘Laurens Collegium’ en het ‘World Youth Choir’. Daarnaast treedt ze momenteel veel op met het vocaal ensemble ‘Wishful Singing’.

Repetitor: Jacobus den Herder


Jacobus den Herder (Zutphen, 1985) studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken en Willem Brons in 2011. Sinds september 2016 is hij de repetitor van het VU-koor!

Jacobus won het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemusprijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek. Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was hij prijswinnaar bij dit concours.
In 2013 werkte Jacobus samen met de bekende Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Hij speelde tijdens de presentatie van de zomercollectie van Taminiau in Parijs en Amsterdam werken van Mozart en Satie.