VU-koor VU-choir

SEIZOEN 2023-2024

Voorjaarsconcerten (J. Brahms – Ein Deutsches Requiem)

Voor de voorjaarsconcerten van 2024 hebben we tweemaal Ein Deutsches Requiem van Brahms uitgevoerd op 9 en 10 maart in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam. De concerten werden gedirigeerd door Dody Soetanto en de solo partijen werden gezongen door Marlina Deasy Hartanto (Sopraan) en Geert van der Kaaij (Baritone). De instrumentatie bestond uit twee piano’s bespeeld door Jelena Popovic en Charlie Bo Meijering, en percussie bespeeld door Michel Ponsioen.

SEIZOEN 2022-2023

Zomerconcerten (J.S. Bach - Mis in B-mineur)

Voor de zomerconcerten van 2023 hebben wij tweemaal de Mis in B-mineur van Bach uitgevoerd samen met het VU-Kamerorkest op 17 en 18 juni in de Hofkerk in Amsterdam. Deze concerten werden uitgevoerd onder leiding van Dody Soetanto en solo partijen werden ingevuld door Elvire Beekhuizen (Sopraan), Kaiyi Min (Sopraan), Rosina Fabius (Alt), Carlos Negrin Lopez (Tenor) and Jaap van der Wel (Bas).

Wolcum Yole

Voor de najaarsconcerten van 2022 hebben we een kerstprogramma uitgevoerd, bestaande uit A Ceremony of Carols van Benjamin Britten, Otčenáš van Leoš Janáček, en Christmas Oratorio van Camille Saint-Saëns. Deze concerten werden uitgevoerd in De Oosterkerk in Amsterdam op 26 en 27 november 2022. De concerten werden gedirigeerd door Dody Soetanto en de solo’s werden gezongen door Cristina Petcu (Sopraan), Bereniç Ferrandiz Cuesta (Sopraan), Laura Fülöp (Sopraan), Montserrat Koloffon Rosas (Sopraan), Diamanto Katerina (Alto), Ambro Golachowski (Tenor) en Gulian van Nierop (Bass). De instrumentele begeleiding werd uitegevoerd door Michela Zanoni (Harpist) en Nicholas Papadimitriou (Organist).

SEIZOEN 2021-2022

Voorjaarsconcert (Francis Poulenc - Gloria)

Voor het voorjaarsconcert in 2022 hebben wij tweemaal de Gloria van Poulenc uitgevoerd samen met Amsterdam Symphonie Orkest Con Brio op 21 mei in de Dominicuskerk en op 22 mei in de Duif in Amsterdam. Dit concert is uitgevoerd onder leiding van Willem de Bordes en in samenwerking met de sopraan soliste Kris Ng.

Verdi’s Requiem

Op 1 maart 2022 zong het VU-Koor het beroemde en emotionele Requiem van Giuseppe Verdi samen met het Delftse studenten-symfonie en -orkest Krashna Musika.

Dit stuk werd uitgevoerd in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam. De aanleiding van dit project was het 10-jarig jubileum van koordirigent Ruben de Grauw bij Krashna Musika. Dit concert was in samenwerking met de prachtige solisten Charlotte Janssen, Florieke Beelen, Leon van Liere en Jasper Leever. Het was een mooie en unieke belevenis!

Screenshot van ZOOM met 16 koorleden

Seizoen 2020-2021

 

Vanwege de COVID-19 pandemie en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen, waren er in academiejaar 2020-2021 geen concerten.

Seizoen 2019-2020

Requiem Fauré
Op 23 november en 24 november  2019 zong het VU-Koor onder leiding van Annemiek van der Ven het prachtige Requiem van Gabriel Fauré. Daarnaast brachten de alten en sopranen uit het koor ook de Messe Basse van Fauré ten gehore, zongen de bassen en tenoren een Gregoriaans lied en lieten Wouter van Belle (organist), Titia van Heyst (sopraan) en Gulian van Nierop (bariton) verschillende solostukken klinken.

Seizoen 2018-2019

Zomerconcert
Het concert van 29 juni 2019 was er een met vele verschillende soorten muziek. Van volksmuziek zoals “Pastime with Good Company” naar “Lacrimosa” van het Requiem van Mozart. Dit concert was in samenwerking met mezzosopraan soliste en VU-koor alumna Sterre Kooi, die prachtige solos uitvoerde. 

Amadeus
Voor de toneeluitvoering AMADEUS was het VU-koor gevraagd te zingen in de voorstelling van 3 t/m 7 juli. Deze voorstelling, over Mozart en Salieri, speelde meerdere weken op meerdere locaties in het land. Voor iedere locatie en iedere week zong een ander koor. Het was een eer om hieraan mee te mogen werken. 

Johannes Passion

Op 13 april 2019 voerde het VU-koor de Johannes Passion van J.S. Bach uit o.l.v. Annemiek van de Ven. Dit was onder begeleiding van het Promenade Orkest en met vijf prachtige solisten. De uitvoering vond plaatst in kerk De Duif in Amsterdam. Op maandag 15 april hadden wij de eer om het nogmaals uit te voeren. Dit keer als Hooglerarenconcert voor de Vrije Universiteit. Ook deze uitvoering was in De Duif. 

VU-koor Johannes Passion 2019 studentenkoor Jongerenkoor Amsterdam Duif
VU-koor mis van Stravinsky 2018 poster flyer studentenkoor Vrijburg Kerk

Muziek en het Brein
Op 30 januari 2019 zong het VU-koor voor een bijzondere lezing: “Muziek en het Brein”. De lezing werd gegeven door Neuropsycholoog Erik Scherder. Samen met het VU-kamerorkest voerde het VU-koor muziek stukken uit tussen delen van de lezing. De lezing sloten we af met een speciale versie van “Zing, Vecht, Huil, Bid” van Ramses Shaffy, speciaal gemaakt voor orkest en koor.

Stravinsky
Op 15 december 2018, tradt het VU-koor op samen met het VU-kamerorkest in de Vrijburg kerk in Amsterdam. Het concert bestond onder andere uit de “Choral Variationen” van Stravinsky op Bach’s kerstlied “Vom Himmel Hoch da Komm’ ich Her” en Symfonie no. 3 van Schumann, beide o.l.v. Harry Vorselen. Maar de hoofd uitvoering van de avond was de Mis van Stravinsky’s, o.l.v. Annemiek van de Ven. Dit is een relatief modern stuk, wat het een uitdaging maakte voor ons koor. Maar na veel repeteren hebben we uiteindelijk een prachtige uitvoering neergezet!

Seizoen 2017-2018

Rossini
Voor het zomerconcert van 2018 hebben wij tweemaal de Petite Messe Solennelle van Rossini uitgevoerd, op 23 juni in de Dominicuskerk in Amsterdam en op 24 juni in de Groenmarktkerk in Haarlem. Dit concert is uitgevoerd onder leiding van dirigente Annemiek van der Ven en in samenwerking met vier solisten van Capella Amsterdam. Het concert werd begeleid door Jacobus den Herder op piano en door Wim Dijkstra achter het harmonium.

concertgeschiedenis VU-koor

Klassifest
Op 7 april 2018 heeft het VU-koor opgetreden bij Klassifest. Klassifest is een festival waar je op laagdrempelige wijze kennis kan maken met klassieke muziek in verschillende zalen in Paradiso. Onder andere het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble traden hier op. Het VU-koor was gevraagd op te treden in de grote zaal van Paradiso met Amsterdam Sinfonietta, een van de beste strijkorkesten van deze tijd. Tijdens dit optreden zongen we het Miserere van Zelenka en het Dona Nobis Pacem uit de Nelson Messe van Haydn. Een geweldige ervaring om nooit te vergeten!

Haydn 
In het voorjaar van 2018 hebben wij twee mooie concerten neergezet, op 23 februari in de Zuiderkerk in Amsterdam en op 24 februari in de Geertekerk Utrecht. Tijdens deze concerten zongen wij de Nelson Messe van Haydn, Stars van Esenvalds en Bell Moods. Dit laatste stuk is speciaal geschreven door de beiaardier van Amsterdam, Boudewijn Zwart, ter ere van alweer ons 12e lustrum! Het concert werd uitgevoerd onder leiding van vervangend dirigent Takashi Mizumoto en in samenwerking met UvA-orkest J.Pzn. Sweelinck.

concertgeschiedenis VU-koor Brahms

Seizoen 2016-2017

Brahms
Op 16 juni in de Dominicuskerk in Amsterdam en op 18 juni in de Geertekerk in Utrecht voerde het VU-koor Ein Deutsches Requiem van Brahms uit met pianobegeleiding.

 

Elgar
Samen met L.S.K.O. Collegium Musicum uit Leiden zong het VU-koor in maart 2017 “The Dream of Gerontius” (Edward Elgar). De twee koren stonden tijdens dit project onder leiding van Gilles Michels en Annemiek van der Ven. Voor dit concert zijn het VU-koor en Collegium Musicum meerdere malen bij elkaar gekomen in Leiden en in Amsterdam. Het eindresultaat van dit succesvolle project werd ten gehore gebracht in de Elandstraatkerk in Den Haag. Solisten: Nick Sales, Jose Scholten en Jasper Leever.

Britten
Ceremony of Carols van Britten en kerstliederen uitgevoerd in de Boomkerk in Amsterdam en voor Hoogleraren van de VU in de Noorderkerk in Amsterdam.

DreamOfGerontius

Seizoen 2015-2016

Duruflé
Requiem van Duruflé met orgel begeleiding ism studentenkoor Vokollage uit Eindhoven, tweede deel bestond uit o.a.  liederen van Fauré, Duruflé en Saint-Saëns.

Festival Muziek
Op het festival Muziek op de Dommel heeft het VU-koor in samen werking met studentenkoor Vokollage uit Eindhoven een kort repetoire met Franse liederen ten gehore gebracht. De liederen waren o.a. van Fauré, Duruflé en Saint-Saëns.

VU
Medewerkersconcert voor het personeel van de VU ism de andere VU-muziekgezelschappen. Het repetoire bestond uit Franse liederen van o.a. Fauré, Duruflé en Saint-Saëns

Britten
Kerstprogramma met Ceremony of Carols van Britten en andere kerstliederen, in Nassaukerk Amsterdam, Noorderkerk in Hoorn en de Grote Kerk in de Rijp. Begeleiding op de harp door Victoria Davis

Bij het kerstdiner voor de nieuwe hoogleraren van de VU heeft een deel van het koor een kort kerstprogramma ten gehore gebracht.

 

Concertgeschiedenis VU-koor

Seizoen 2014-2015

Elgar
Scenes from the Bavarian Highlands van Edward Elgar in Broeker Kerk te Broek in Waterland, olv Krista Audere

Passion
Johannes Passion van J.S. Bach in Zuiderkerk ism Promenade-orkest

Concertgeschiedenis VU-koor
Concertgeschiedenis VU-koor

Walpurgisnacht
Die erste Walpurgisnacht van Mendelsohn ism VU-kamerorkest in Groenmarktkerk, Haarlem en Dominicuskerk, Amsterdam

Seizoen 2013-2014

‘Amor sacro e amor profano’
werken van o.a. Byrd, Britten, Vic Nees en Pärt ism Klein ensemble in Muiderkerk en Nieuwe Kerk, Amsterdam en Broekerkerk, Broek in Waterland

Voorjaarsconcert januari en februari 2014
Krönungsmesse van Mozart en Gloria van Vivaldi ism Promenade-orkest in de Noorderkerk en Dominicuskerk, Amsterdam

Seizoen 2012-2013

Zomerconcert juni 2013
Koorwerken van Haydn en Brahms ism VU-kamerorkest, VU-orkest en VU-kamerkoor op Vrije Universiteit Amsterdam. Speciaal concert door alle muziekgezelschappen van de VU.

Voorjaarsconcert april 2013
Negende Symfonie van Beethoven ism NESKO in Stevenskerk, Nijmegen, Hooglandsekerk, Leiden, Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam. Bijzondere samenwerking tussen het Nederlands Studenten Kamerorkest en het VU-koor, voor de prachtige symfonie?

Voorjaarsconcert maart 2013
Verdi-Requiem ism LSKO Collegium Musicum, Haarlems studentenkoor in Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem. Meer dan 200 zangers!

Kerstconcert december 2012
Hodie- Kerstsamenzang met werken van Rutter, Tavener, Whitacre en een aantal bekende kerstliederen in Boomkerk te Amsterdam, Noorderkerk te Hoorn, Pelgrimkerk te Haarlem. Gratis concertreeks.
Op de grachten van Amsterdam ter gelegenheid van het Amsterdam Light Festival. Meer dan 100.000 man publiek.

Seizoen 2011-2012

Zomerconcert juni 2012
G. Rossini – Petite Messe Solennelle in Groenmarktkerk Haarlem en Waalse kerk Amsterdam. Eerste concert onder leiding van Annemiek van der Ven.

Voorjaarsconcert januari 2012
Carl Orff – Carmina Burana ism Blazers en slagwerkers van het Conservatorium van Amsterdam in Geertekerk Utrecht en Noorderkerk Amsterdam. Afscheidsconcert Sam ten Velden, na meer dan 25 jaar onafgebroken dienst.

Seizoen 2010-2011

Zomerconcert juni 2011
Gordon Jacob – The Nun’s Priest’s Tale in Groenmarktkerk Haarlem, Waalse kerk Amsterdam. In aanwezigheid van de weduwe van de componist.

Voorjaarsconcert maart 2011
Poulenc – Les Mamelles de Thiresias ism Dutch National Opera Academy, Residentieorkest in Conservatorium Den Haag, Odeon Zwolle, Deligentia Den Haag. Het VU-koor trad op als operakoor.

Seizoen 2009-2010

Zomerconcert juni 2010
Karl Jenkins – Requiem in Sint-Nicolaaskerk Broek in Waterland, Waalse kerk Amsterdam

Voorjaarsconcert januari 2010
Johannes Brahms – Ein Deutsches Requiem ism Haarlems Studentenkoor in Dominicuskerk, Amsterdam en Oosterkerk, Haarlem

Seizoen 2008-2009

Zomerconcert juni 2009
Duruflé – Requiem en Poulenc – Stabat Mater in Dominicuskerk te Amsterdam en Moeder van de Verlosserkerk te Haarlem

Kerstconcert december 2008
Antifonaria van de Wilhelmieten te ’s-Hertogenbosch, in Noorderkerk te Amsterdam, Vrije Universiteit te Amsterdam. Professionele CD-opname
Britten – St. Nicolas Cantata, Britten – Ceremony of Carols In Waalse kerk te Amsterdam

Najaarsconcert november 2008
Bob Zimmerman – Bronwater in Muziektheater te Amsterdam. Onderdeel van Koorstroom

Seizoen 2007-2008

Zomerconcert juni 2008
Horsthuis- Moros en Pärt – Te Deum in De Morgenster te Hilversum, Waalse Kerk te Amsterdam

Kerstconcert december 2007
W.A. Mozart – Requiem, Urmas Sisask – Benedicto ism VU-kamerorkest in Noorderkerk te Amsterdam, Wilhelminakerk te Bussum, Waalse kerk te Amsterdam

Seizoen 2006-2007

Zomerconcert juni 2007
Gordon Jacob – The Nun’s Priest’s Tale  in Geertekerk Utrecht, Waalse Kerk te Amsterdam

Voorjaarsconcert januari 2007
Alexander Nevsky – Prokovjev, Magnificat – John Rutter ism  Choeur et Orchestre d’Universitée de Caen Basse- Normandie in Temple de l’Eglise Réformée de France te Caen, Normandië, Dorpskerkje te Longues sur Mer, Normandië. Uitwisseling met het universiteitskoor van Caen

Kerstconcert december 2006
F.J. Haydn – Harmoniemesse, J. Rutter – Magnificat in Groenmarktkerk te Haarlem, Doopsgezinde Kerk te Zwolle, Waalse Kerk te Amsterdam

 

Seizoen 2005-2006

Voorjaarsconcert mei 2006
Song of the Forests van Sjostakovitsj, Alexander Nevsky van Prokovjev in Kruiskerk te Amstelveen en Waalse kerk te Amsterdam

Kerstconcert december 2005
Lotichius − A Native American Story Dominicuskerk te Amsterdam Geertekerk te Utrecht Wereldpremière t.g.v. 50-jarig bestaan VU-koor

Herfstconcert september 2005
Carl Orff − Carmina Burana Griffioen te Amstelveen Reünieconcert t.g.v. 50-jarig bestaan VU-koor

 

Seizoen 2004-2005

Voorjaarsconcert mei 2005
Missa Luba & Musicalliederen (uit Jesus Christ Superstar, Cats en Les Misérables) in Griffioen te Amstelveen tgv VU-Parade op VU-campus¹ (2x) met Bigband Muzikaal festival t.g.v. 125e Dies Natalis VU

Voorjaarsconcert januari 2005
Kodály− Missa Brevis in Concertgebouw te Amsterdam met VU-orkest, Aad Hoc koor. t.g.v. nieuwjaarsconcert VU

Seizoen 2003-2004

Zomerconcert juni 2004
Liederenproject: Borodin − Polowetser dansen, Janáček/Dvořák − 6 delen uit Klänge aus Mähren van Dvořák, door Janáček bewerkt voor gemengd koor, Bartók −Sisask − 7 delen uit Gloria Patri: Hymnes voor koor-Four Slovak Folksongs, 5 liederen voor mannenkoor, 5 liederen voor vrouwenkoor in Waalse kerk te Amsterdam, Van Houtenkerk te Weesp

Voorjaarsconcert april 2004
Poulenc – Gloria in Concertgebouw te Amsterdam met Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio. t.g.v. 70-jarig jubileum Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio

Kerstconcert december 2003
Fauré – Requiem, Poulenc – Gloria in Dominicuskerk te Amsterdam, Geertekerk te Utrecht

Seizoen 2002-2003

Voorjaarsconcert mei 2003
Stravinski – Psalmensymfonie, Mozart – Krönungsmesse, Mozart − Kyrië in D-min in Waalse Kerk te Amsterdam, Gereformeerde Kerk te Nieuw Vennep

Kerstconcert december 2002
Britten − Cantata Academica, Vaughan Williams − Dona Nobis Pacem in Waalse Kerk te Amsterdam
Van Houtenkerk te Weesp

 

Seizoen 2001-2002

Voorjaarsconcert april 2002
Woestenburg – Echo, Janáček – Amarus, Vic Nees − De Profundis in Waalse Kerk te Amsterdam
Geertekerk te Utrecht. Wereldpremière: Woestenburg Woestenburg speciaal voor VU-koor gecomponeerd op een gedicht van Maaike Kroesbergen

Najaarsconcert november 2001
Eisler − Die Mutter in Griffioen te Amstelveen (4x)April

Seizoen 2000-2001

Voorjaarsconcert mei 2001
Rachmaninov – Vespers en Liturgie van St. Johannes Chrysostomos in Waalse Kerk te Amsterdam (juni)
Pinkstergemeentekerk te Alkmaar

Voorjaarsconcert januari 2001
Orff − Carmina Burana, Orff − Catulli Carmina (delen) in Beurs van Berlage te Amsterdam, Concertgebouw te Haarlem, Concertgebouw te Amsterdam met VU-orkest (Concertgebouw Amsterdam) t.g.v. 45-jarig jubileum VU-koor Concertgebouw t.g.v. nieuwjaarsconcert VU-vereniging

1955-2000

Seizoen 1999-2000

Kerstconcert december 1999:
Poulenc – Gloria, Szymanovski − Stabat Mater in Posthoornkerk te Amsterdam, Nieuwe Badkapel te Scheveningen

Voorjaarsconcert april 2000:
Vaughan Williams − Towards the Unknown Region, Williams − Star Wars: The Phantom Menace, Britten − Gloriana: Choral Dances in Concertgebouw te Amsterdam met Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio

Seizoen 1998-1999

Voorjaarsconcert februari 1999:
Grieg − Peer Gynt Koorwerk In Beurs van Berlage te Amsterdam ism Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio

Voorjaarsconcert maart 1999:
Sardanas in Griffoenzaal te Amstelveen, Oosterkerk te Amsterdam ism coblaorkest Cobla di Principal. CD-opname (2001)

Zomerconcert mei/juni 1999:
Martinů − Legende uit de rook van het aardappelvuur, Sjostakovitsj − De executie van Stepan Razin in Waalse Kerk te Amsterdam, Geertekerk te Utrecht

Seizoen 1997-1998

Kerstconcert december 1997:
Janáček − Das Ewige Evangelium, Janáček − Mis in Es groot, Janáček – Otčenáš in Waalse Kerk te Amsterdam
Düsseldorf ism het Duitse koor Unichor. Das Ewige Evangelium samen gezongen met Unichor.

Voorjaarsconcert april 1998:
Prokofjev − Iwan de Verschrikkelijke in Concertgebouw te Amsterdam ism Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio, Crea Grootkoor.

Zomerconcert juni 1998:
Woestenburg − Of Man in Waalse Kerk te Amsterdam, Oosterkerk te Hoorn ism Capellushka (Amsterdam), VU-kamerkoor (Hoorn)

Seizoen 1996-1997

Voorjaarsconcert januari 1997:
Britten − Saint Nicolas Cantata, Britten − Choral Dances in Koepelkerk te Bussum, De Duif te Amsterdam.

Zomerconcert juni 1997:
Rutter – Requiem, Rutter – Gloria, Rutter − 2 psalmen in Koepelkerk te Bussum, Waalse Kerk te Amsterdam.

Seizoen 1995-1996

Najaarsconcert oktober 1995:
Jacob − The Nun’s Priest’s Tale in Concertgebouw te Amsterdam¹, Concertgebouw te Amsterdam², Cerveny Kostel te Brno, Tsjechië (delen), Palac Kultury te Praag, Tsjechië (delen) ism VU-orkest en studentenkoor Contrast, Tilburg. ¹ t.g.v. 115-jarig bestaan VU, ² t.g.v. 40-jarig jubileum VU-koor en 100e geboortejaar Jacob, i.a.v. weduwe van componist.

Voorjaarsconcert maart 1996:
W. Bloch − Passio Domini. Oratorium für soli in Waalse Kerk te Haarlem, Waalse Kerk te Amsterdam, Buitenveldert te Amsterdam (delen). Stadspas maandaanbieding Buitenveldert t.g.v. 4 mei herdenking.

Voorjaarsconcert mei 1996:
Musicalprogramma o.a. bestaande uit een medley, Teddy Bears’ Picnic, On Broadway, Cabaret, Fidler on the roof in Het ACC te Amstelveen.

Seizoen 1994-1995

Kerstconcerten december 1994:
Britten − A Ceremony of Carols in Aula VU te Amsterdam t.g.v. VU kerstlunch.

Britten − A Ceremony of Carols, Thompson – Cantata, Thompson − Feast of Praise, Shewan − A Feast of Carols in Haarlem, Mozes en Aäronkerk te Amsterdam. Europese première: Shewan

Voorjaarsconcerten mei 1995:
Woestenburg − Of Man, Jacob − The Nun’s Priest’s Tale (delen) in Kunstmuseum te Düsseldorf. Wereldpremière:

Woestenburg CD-opname t.g.v. 70-jarig jubileum Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio Speciaal voor VU-koor gecomponeerd.

Woestenburg − Of Man in Waalse Kerk te Amsterdam.

Zomerconcert juni 1995:
Jacob − The Nun’s Priest’s Tale (delen) in Remonstrantekerk te Amsterdam.

Seizoen 1993-1994

Kerstconcert december 1993:
Tsjaikovski − Liturgie van Johannes Chrysostomos, Rachmaninov − Vespers no. 1, 6, 13, Gretchaninov − Missa Festiva, Janáček – Otčenáš in Geertekerk te Utrecht, Waalse Kerk te Amsterdam. CD-opname: Rachmaninov (1995)

Voorjaarsconcert mei 1994:
Weill − Der Ozeanflug, Hindemith – Lehrstück in Ruïnekerk te Bergen (NH), Rode Hoed te Amsterdam, Freizeitstätte te Garath Düsseldorf (jun)

Seizoen 1992-1993

Najaarsconcert november 1992:
Gershwin − Porgy and Bess (delen) Schouwburg te Haarlem, Concertgebouw te Amsterdam. Sweelinck Orkest o.l.v. Vincent de Kort

Voorjaarsconcert mei 1993:
Honneger − Le Roi David Geertekerk te Utrecht, Dominicuskerk te Amsterdam

Seizoen 1991-1992

Najaarsconcert oktober 1991:
Kodály − Missa Brevis (delen) in Aula VU te Amsterdam. t.g.v. Dies Natalis

Kerstconcert december 1991:
Kodály − Missa Brevis in Geertekerk te Utrecht, Paradiso te Amsterdam

Voorjaarsconcert mei 1992:
Jacob − The Nun’s Priest’s Tale ACC te Amstelveen (delen)Geertekerk te Utrecht Concertgebouw te Amsterdam. Nederlandse première Utrecht i.a.v. weduwe van componist

Seizoen 1990-1991

Kerstconcert december 1990:
Lotichius − Requiem voor Vincent van Gogh in Eindhoven Beurs van Berlage te Amsterdam, Maastricht Wereldpremière Speciaal voor VU-koor gecomponeerd

Voorjaarsconcert mei 1991:
Britten − War Requiem in Doelen te Rotterdam, Concertgebouw te Amsterdam met VU-orkest Delfts studentenkoor Krashna Musica jongenskoor van de St. Bavo, Haarlem. Live uitgezonden op Radio 4.

Seizoen 1989-1990

Najaarsconcert december 1989:
Orff – Carmina Burana in de Laurenskerk te Rotterdam en de Wangzaal te Amsterdam  mmv Studentenorkest J.Pzn. Sweelinck

Voorjaarsconcert maart 1990:
Orff – Carmina Burana in de Aula VU te Amsterdam tgv 110-Jarig bestaan VU

Voorjaarsconcert mei 1990:
Stravinsky – Mis in C, Stravinsky – Psalmensymphony in de Nieuwe Kerk te Haarlem en De Duif te Amsterdam tgv 35-jarig Jubileum VU-koor

Seizoen 1988-1989

Kerstconcert december 1988:
trad. mel. – Ding dong! merrily on high, trad. mel. – Noèl nouvelet, trad. mel. – A virgin most pure, trad. mel. – Rocking, trad. mel. – Fum, fum, fum, trad. mel. – God rest you merry, gentlemen, trad. mel. – A virgins craddle Hymn, Shaw – Kings in glory, Warlock – Tyrley, tyrlow, Britten – Rejoice in the Lamb In de Dominicuskerk te Amsterdam

Voorjaarsconcert februari 1989:
Janacek – Msa Glagolskaja in de Stadsgehoorzaal te Leiden en het Concertgebouw te Amsterdam mmv VU-orkest

Voorjaarsconcert april 1989:
Ten Velden – muziek video Memento van Amnesty International (wereldpremiere ) in de Jaarbeurs te Utrec ht tgv start campagne tegen de doodstraf

Voorjaarsconcert mei 1989:
V. Zelm – delen uit Achter de schutting wordt gebouwd, Britten – Rejoice in the Lamb Tuin AZVU te Amsterdam tgv 110-Jarig bestaan VU-vereniging

Voorjaarsconcert mei 1989:
V. Zelm – Achter de schutting wordt gebouwd (wereldpremière), Slothouwer – Hymns and Dances in De Duif te Amsterdam

Seizoen 1987-1988

Najaarsconcert november 1987:
Fauré – Requiem, Poulenc – Gloria in de St. Vituskerk te Bussum en de Dominicuskerk te Amsterdam

Voorjaarsconcert mei 1988:
Hindemith – Troopers’ Drinking Song, Hindemith – Of Household Rule, Hindemith – When Lilacs last in the Door-Yard Bloom ‘ d (Drie Nederlandse premières) in de Obrechtkerk te Amsterdam

 

Seizoen 1986-1987

Najaarsconcert december 1986:
Britten – Rejoice in the Lamb, Rubbra – Service of the Holy Communion in de Westerkerk te Amsterdam

Voorjaarsconcert februari 1987:
Weill – Die Bürgschaft (nederlandse première) 2x in de Paradiso te Amsterdam

 

Seizoen 1985-1986

Najaarsconcert december 1985:
Milhaud – Service Sacré pour le Samedi Matin (Nederlandse première) in de Dominicuskerk te Amsterdam

Voorjaarsconcert april 1986:
Toebosch – Cantata Alfabetica in het Congrescentrum RAI te Amsterdam tgv PAN-festival

Voorjaarsconcert mei 1986:
Geertens – Mexitli, Toebosch – Cantata Alfabetica, Bruynèl – John’s Lullaby in de Paradiso te Amsterdam

 

Seizoen 1984-1985

Najaarsconcert december 1984:
Weill – Der Jasager, Eissler – Die Mutter in de Paradiso te Amsterdam

Voorjaarsconcert juni 1985:
Bruynèl – John’s Lullaby (wereldpremière), De Leeuw – Invocations, Manneke – Trans in de Aula VU te Amsterdam tgv 30-jarig Jubileum VU-koor

 

Seizoen 1983-1984

Voorjaarsconcert februari 1984:
De Vries – Tegenzangen,  V. Keulen – Scena, Voortman – Lebensfaden in het Concertgebouw te Amsterdam mmv Amsterdams Philharmonisch Orkest

Voorjaarsconcert maart 1984:
Borodin – Polowetser dansen, Brahms – Schicksalslied in het Concertgebouw te Amsterdam mmv VU-orkest

Voorjaarsconcert juni 1984:
Kerstens – Theater, Wagemans – Muziek III, Loevendie – Naima openingsscene (voorpremière) in het Concertgebouw te Amsterdam mmv Nederlands Ballet Orkest

Seizoen 1982-1983

Najaarsconcert november 1982:
Schönberg – A survivor of Warsaw, Schönberg – Prelude, Schönberg – Kol Nidre, Sjostakovitsj – Die Hinrichtung des Stephan Rasins, Zemlinsky – Der 23. Psalm in het Concertgebouw te Amsterdam  mmv Amsterdams Philharmonisch Orkest

Voorjaarsconcert juni 1983:
V. Dieren – Symphonie nr. 1, V. Keulen – Scena (wereldpremière), Wagemans – Muziek III (wereldpremière) in Concertgebouw te Amsterdam mmv Amsterdams Philharmonisch Orkest tgv Holland Festival

 

Seizoen 1981 -1982

Najaarsconcert oktober 1981:
Badings – Dr ei Schwarmereien in de Aula VU te Amsterdam tgv Dies Natal is Vrije Universiteit

Najaarsconcert december 1981:
Rossini – Petite Messe Solennelle in de Waalse kerk te Amsterdam

Voorjaarsconcert mei 1982:
Badings – Drei Schwarmereien, Bruynèl – From the Tripod in de Paradiso te Ams terdam

Voorjaarsconcert juni 1982:
V. Baaren – The Hollow Men, V. Gllse – Cantate Sulamith, Schat – delen uit de opera Houdini in het Concertgebouw te Amsterdam mmv Amsterdams Philharmonisch Orkest tgv Holland Festival

 

Seizoen 1980-1981

Najaarsconcert oktober 1980:
H. Andriessen – Te Deum Laudamus in  de Nieuwe Kerk te Amsterdam  mmv VU-orkest tgv 1O0ste Dies Natalis Vrije Universiteit

Najaarsconcert oktober 1980:
Janácek – Otcenas, Bartok – Vier Slowaakse volksliederen in de Dominicuskerk te Amsterdam

Najaarsconcert november 1980:
Vaughan Williams – Serenade to Music, Voorn – Song of Enitharmon (wereldpremière) in het Concertgebouw te Amsterdam mmv VU-orkest tgv Eeuwfeest Vrije Universiteit

Voorjaarsconcert april 1981:
H. Andriessen – Magnificat,  Badings – Drei Schwärmereien, Nasveld – I touch you (wereldpremière), Straesser – Three Psalms in de Maranathakerk te Amsterdam

Voorjaarsconcert mei 1981:
Nasveld – I touch you bij het Conservatorium te Utrecht tgv Prijs voor Compositie

Voorjaarsconcert juni 1981:
Gilse – Eine Lebensmesse, Voorn – Song of Enitharmon, De Vries – Tegenzangen in het Concertgebouw te Amsterdam mmv Residentie Orkest tgv Hollandfestival

Seizoen 1979-1980

Najaarsconcert september 1979:
Stravinski − Psalmensymfonie in Nieuwe Kerk te Den Haag ism Residentie Orkest Nederlands Danstheater t.g.v. 75-jarig bestaan Residentie Orkest

Najaarsconcert oktober 1979:
Duruflé − Vier Motetten, Boulanger − Hymne au Soleil in Aula VU te Amsterdam t.g.v. Dies Natalis VU

Kerstconcert december 1979:
Duruflé − Ubi caritas, Duruflé − Tu es Petrus, Duruflé − Tota pulchra est, Duruflé − Tantum Ergo, Janáček − Očenaš, Liszt − Ossa Arida, Straesser − Three psalms, H. Andriessen − Magnificat, Boulanger − Hymne au Soleil  in Oude kerk te Amsterdam

Voorjaarsconcert februari 1980:
Stravinski − Psalmensymfonie in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht (2x)  ism Utrechts Symfonie Orkest
en Nederlands Danstheater o.l.v. David Porcelijn

Voorjaarsconcert mei 1980:
Van Baaren − The Hollow Men, Diepenbrock − Hymne aan Rembrandt, Van Gilse − Cantate Sulamith, Voortman − Lebensfaden in Dominicuskerk te Amsterdam ism Utrechts Symfonie Orkest. Wereldpremière: Voortman speciaal voor VU-koor gecomponeerd

Seizoen 1978-1979

Najaarsconcert september 1978:
Monteverdi − Confitebor

Najaarsconcert oktober 1978:
Fauré − Cantique de Jean Racine, Monteverdi − Confitebor in Aula VU te Amsterdam t.g.v. Dies Natalis VU

Najaarsconcert november 1978:
Van Baaren − The Hollow Men, Van Gilse − Eine Lebensmesse in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht,
Concertgebouw te Amsterdam ism Utrechts Symfonie Orkest en Het Hoofdstadkoor

Voorjaarsconcert maart 1979:
Poulenc − Gloria in Westerkerk te Amsterdam ism VU-orkest

Voorjaarsconcert mei 1979:
Beethoven − Mis in C-dur, Stravinski − Psalmensymfonie, Stravinski − Babel in Carmelkerk te Amstelveen  ism Amsterdams Philharmonisch Orkest

Seizoen 1977-1978

Najaarsconcert oktober 1977:
Brahms − Waldersnacht, Brahms − Es Geht ein Wehn in  Aula VU te Amsterdam  t.g.v. Dies Natalis VU

Kerstconcert december 1977:
Kodály − Missa Brevis in Carmelkerk te Amstelveen

Zomerconcert juni 1978:
Van Baaren − The Hollow Men, Fauré − Requiem in Carmelkerk te Amstelveen ism Utrechts Symfonie Orkest

Seizoen 1976-1977

Kerstconcert december 1976:
Charpentier − Te Deum in Geertekerk te Utrecht,  in Aula VU te Amsterdam

Zomerconcert juni 1977:
Honegger − Le Roi David in Carmelkerk te Amstelveen ism  Nederlands Ballet Orkest

Seizoen 1975-1976

Kerstconcert december 1975:
Gretchaninov − Missa Festiva in Dominicuskerk te Amsterdam

Poulenc − Pilons l’orge, Fauré − Cantique de Jean Racine, Lassus − Matona, Purcell − O, Sing unto the Lord   in Dominicuskerk te Amsterdam t.g.v. Nederlands Universiteits Festival

Voorjaarsconcert mei 1976:
Mozart − Te Deum, Mozart − Sancta Maria, Mozart − Vesperae Solennes de Confessore in De Duif te Amsterdam   ism VU-orkest

Seizoen 1974-1975

Najaarsconcert oktober 1974:
Rossini − Guglielmo Tell: è il ciel sereno, seren il giorno, Bellini − La Sonambula, Mascagni − Cavalleria Rusticana
Paaskoor in  Aula VU te Amsterdam t.g.v. personeelsfeest VU

Voorjaarsconcert mei 1975:
Duruflé − Requiem, Orff − Carmina Burana  in Concertgebouw te Amsterdam

Seizoen 1973-1974

Voorjaarsconcert februari 1994:
Howells − Magnificat, Howells − Te Deum, Howells − Nunc Dimittis in Augustinuskerk te Amsterdam

Voorjaarsconcert mei 1994:
Brahms − Ein Deutsches Requiem  in Kruiskerk te Amstelveen ism  Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio

Seizoen 1972-1973

Najaarsconcert oktober 1972:
Pergolesi − Laudate Pueri t.g.v. Dies Natalis VU

Voorjaarsconcert maart 1973:
Fauré − Cantique de Jean Racine, Bartók − vier Slowaakse volksliederen in Aula TH te Delft t.g.v. PAN-concours

Voorjaarsconcert april 1973:
Fauré − Cantique de Jean Racine, Bartók − Vier Slowaakse volksliederen    Aula VU te Amsterdam t.g.v. opening nieuwe hoofdgebouw VU

Voorjaarsconcert mei 1973:
Fauré − Cantique de Jean Racine, Fauré − Requiem, Vivaldi − Gloria in Kruiskerk te Amstelveen ism Amsterdams Promenade Orkest

Seizoen 1971-1972

Najaarsconcert oktober 1971:
J.C. Bach − Ich lasse Dich nicht, Du segnest mich denn, De la Lande − Filia Sion Laetare, Thompson − Alleluia  in Thomaskerk te Amsterdam ism VU-orkest  t.g.v. Dies Natalis VU

Voorjaarsconcert maart 1972:
J.S. Bach − Marcus Passion    St. Vincenciuskerk te Volendam, Kruiskerk te Amstelveen    VU-orkest

Voorjaarsconcert mei 1972:
Kodály − Missa Brevis, Mozart − Requiem in Kruiskerk te Amstelveen ism Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio

Seizoen 1970-1971

Najaarsconcert oktober 1970:
Praetorius − In Dulci Jubilo, Sweelinck − Hodie Christus Natus Est, Purcell − Nunc Dimittis, Purcell − Magnificat, Schütz − Psalm 100 in de Kruiskerk te Amstelveen t.g.v. inwijding pijporgeltje

Charpentier − Nisi Dominus, Heinichen − Sanctus in Thomaskerk te Amsterdam t.g.v. Dies Natalis VU

Voorjaarsconcert maart 1971:
Brahms − Liebeslieder Wälzer in Stadsgehoorzaal te Leiden t.g.v. PAN-concours

Voorjaarsconcert mei 1971:
De la Lande − De Profundis, Purcell − O, Sing unto the Lord in Kruiskerk te Amstelveen

Seizoen 1969-1970

Najaarsconcert oktober 1969:
Wij bidden u, o Heilige Geest, Dixit Dominus in Thomaskerk te Amsterdam t.g.v. Dies Natalis VU

Kerstconcert december 1969:
J.S. Bach − Uns ist ein Kind geboren, Buxtehude − Das neugebor’ne Kindelein, Heinichen – Sanctus in Pauluskerk te Amstelveen, Gereformeerde kerk te Hoorn ism VU-orkest

Voorjaarsconcert mei 1970:
Duruflé − Requiem en Mozart − Krönungsmesse in Augustinuskerk te Amsterdam, De Doelen te Rotterdam   ism VU-orkest. Bijzonder is de LP-opname van Mozart.

Seizoen 1968-1969

Najaarsconcert oktober 1968:
Purcell − Gezang 96 in Westerkerk te Amsterdam. T.g.v. 50-jarig bestaan van de Bond van Amsterdamse Christelijke Zang- en Muziekverenigingen. Purcell − O, Sing unto the Lord, trad. − Let all things now living in Thomaskerk te Amsterdam. t.g.v. Dies Natalis VU


Voorjaarsconcerten mei 1969:
Duruflé − Choral varié: Veni Creator, Duruflé – Requiem in Mozes en Aäron Kerk te Amsterdam

Duruflé – Requiem in Eindhoven t.g.v. PAN-concours

Mozart − Missa Brevis in Mozes en Aäron kerk te Amsterdam t.g.v. Vredesweek

Seizoen 1967-1968

Voorjaarsconcert maart 1968:
J.S. Bach − Johannes Passion in Grote Kerk te Harlingen, Koningskerk te Amsterdam, Oude Kerk te Zeist

Voorjaarsconcert mei 1968:
Orff − Carmina Burana in Concertgebouw te Amsterdam ism Slagwerkgroep Amsterdam. Afsluitend concert PAN-concours

Seizoen 1966-1967

Voorjaarsconcert maart 1967:
J.S. Bach − Johannes Passion in Kruiskerk te Amstelveen, Nieuwe Leusderkerk te Amersfoort

Voorjaarsconcert mei 1967:
Orff − Carmina Burana in Concertgebouw te Amsterdam ism Slagwerkgroep Amsterdam

Seizoen 1965-1966

Najaarsconcert oktober 1965:
Buxtehude − Cantate Lauda Sion, Pergolesi − Cantate, Verwoerd − Psalm 150 in Westerkerk te Amsterdam met orkest t.g.v. Dies Natalis VU

Voorjaarsconcert maart 1966:
J.S. Bach − Johannes Passion in  Koningskerk te Amsterdam, Bethelkerk te Rotterdam, Bovenkerk te Kampen

Voorjaarsconcert mei 1966:
Negro-spirituals

Waarom maken de boeren de pap zo dun (bew. Felix de Nobel) in Vlissingen t.g.v. een VU-dag

Seizoen 1964-1965

Zomerconcert juli 1965:
Concert in Stadsschouwburg te Eindhoven t.g.v. Algemene Ledenvergadering VU-vereniging en Vrouwen-VU-hulp

Seizoen 1963-1964

Voorjaarsconcert 1964:
Voorjaar Hopkins − vijf studies in Wageningen t.g.v. PAN-concours (1e prijs)

Zomerconcert juni 1964:
Concert in Enkhuizen

Seizoen 1962-1963

1963:
Concert in Utrecht t.g.v. PAN-concours

Seizoen 1961-1962

Seizoen 1960-1961

Seizoen 1959-1960

Najaarsconcert oktober 1959:
Sweelinck, Haydn, Schubert, Franck, Turina, Dvořák in Marcanti te Amsterdam tgv VU-concertavond

Voorjaarsconcert maart 1960:
Wagenaar-Ode aan de Vriendschap met Studenten Sanatorium te Laren

Voorjaarsconcert mei 1960:
Concert tgv Lustrum S.A.U.L.
Concert tgv VU-da

Seizoen 1958-1959

Najaarsconcert oktober 1958:
Cantate in Amsterdam en Leeuwarden

Najaarconcert november 1958:
Concert in Marcanti te Amsterdam met Bachorkest tgv VU-concertavond

Zomerconcert juli 1959:
Concert in Tivoli te Utrecht tgv VU-dagen

Seizoen 1957-1958

Najaarsconcert oktober 1957:
Concert in Concertgebouw, kleine zaal te Amsterdam t.g.v. 77e Dies Natalis Studentencorps VU

Najaarsconcert november 1957:
Buxtehude − Alles,was ihr tut mit Worten oder Werken, J. S. Bach − Gott soll allein mein Herze haben
Mozart − Ave Verum Corpus, Distler − Christ, der Du bist der helle Tag , Distler − Lobe den Herren
Mendelssohn-Bartholdy – Hymne in Marcanti te Amsterdam met Bachorkest t.g.v. VU-concertavond

Seizoen 1956-1957

Najaarsconcert oktober 1956:
Concert in Amsterdam en Rotterdam


Voorjaarsconcert mei 1957:
Buxtehude – Cantate, Distler − Christ, der Du bist der helle Tag in Raphaëlpleinkerk te Amsterdam

Seizoen 1955-1956

Najaarsconcert oktober 1955:
Hassler − Cantate Domino in Westerkerk te Amsterdam. 75e Dies Natalis VU

1956:
Brahms − Alt- Rhapsodie

Sluit Menu