board_edited

Vereniging

Sinds 2013 is het VU-koor officieel een vereniging. De vereniging voor ons Amsterdams studentenkoor heeft dan ook een bestuur en verschillende bestuurscommissies en ALV-commissies om te zorgen dat alles goed verloopt. Alles wordt op vrijwillige basis gedaan. Als lid heb je ook de mogelijkheid om zelf een rol te nemen in het bestuur of een van de commissies. Dit is een zeer gewaardeerde bijdrage aan het koor, een goede ervaring voor jezelf en ook ontzettend leuk. Enkele keren per jaar is er een Algemene Leden Vergadering (ALV). Alle leden hebben dan de mogelijkheid om hun stem te laten horen ook al heb je geen rol in het bestuur of een van de commissies.

Hieronder stellen de leden van het huidige bestuur zichzelf voor.

Voorzitter: Iris

Mijn naam is Iris en ik ben de voorzitter van het VU koor bestuur. Ik zing al sinds mijn jeugd in verschillende koren. Nadat ik naar Nederland ben verhuisd wilde ik deze passie graag voortzetten. Gelukkig raadde een oud-collega mij aan om bij het VU koor te gaan, en na een open repetitie wist ik meteen dat ik wilde blijven! Mijn stemgroep is soprano 2. Ik werk momenteel bij een consultancy bedrijf, na een master’s studie in economie en management. Mijn hobbies zijn zingen, hiken, kamperen en snowboarden.

Secretaris: Wing ka

Mijn naam is Wing Ka en ik ben de secretaris van het VU koor. Ik zing sinds november 2021 bij het VU koor. Ik genoot zo van het koor dat ik graag een extra bijdrage wilde leveren door bij het bestuur te gaan, om zo ook meer betrokken te zijn bij de leden en het koor zelf. Voor het VU koor heb ik meerdere jaren in een pop koor gezongen. Mijn stemgroep is alto 2. Naast zingen hou ik van wetenschap en nu doe ik onderzoek naar de aandoening multiple sclerose. Mijn hobbies zijn reizen, boeken lezen, viool spelen.

Penningmeester: Sophie

Mijn naam is Sophie en ik ben in 2021 bij het koor gegaan. Ik was op zoek naar een klassiek koor dat open is voor beginners zoals ik, en ik kwam langs een poster ter promotie van een open repetitie. Ik vond het fantastisch dat ik meteen mee kon doen zonder auditie, en ik vond de sfeer ook meteen al heel fijn. Daarnaast stond Verdi’s Requiem op het programma! In 2022 ben ik bij het bestuur begonnen als penningmeester. Het is uitdagend, maar ook een erg interessante ervaring. Mijn stemgroep is soprano 2, of ten minste dat probeer ik. Naast het koor doe ik een postdoc in computationele taalkunde en software engineer aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de VU. Ik heb twee kinderen, van 9 en 13 jaar oud, en ik hou van bordspelletjes met hun spelen als we de kans hebben.

Algemeen bestuurslid: mariachiara

Mijn naam is Mariachiara en ik ben een algemeen bestuurslid. Ik ben in november 2021 bij het VU koor gegaan omdat ik op zoek was naar een nieuw koor nadat ik naar Nederland was verhuisd. Hiervoor heb ik vele jaren in Italiaanse koren gezongen. Mijn stemgroep is sporano 1. Mijn rol in het bestuur is begonnen met het organiseren van het koorweekend afgelopen november. Ik studeer biologie en ik specialiseer mij in de master’s track Ecologie en Evolutie. Momenteel volg ik een major in wetenschapscommunicatie aan de VU. Mijn hobbies zijn zingen, tuinieren, dierenverzorgen (ik ben vrijwilliger op een boerderij) en bakken (veganistisch bakken).

Algemeen bestuurslid: Dave

Mijn naam is Dave en ik ben een algemeen bestuurslid. Ik ben in september 2022 bij het koor gegaan en mijn rol in het bestuur is begonnen bij de podiumopbouw van het daaropvolgende concert in november. Ik ben op zoek gegaan naar een koor om samen met anderen muziek te maken, in plaats van de gitaar alleen te bespelen. Het koor bleek nog veel meer te bieden dan ik dacht en het zingen is als het leren van een algeheel nieuw instrument. Mijn stemgroep is bass 2. Ik ben momenteel mijn PhD aan het afronden, een onderzoek naar bosbranden, en daarnaast doe ik tijdelijk vervolgonderzoek. Een aantal van mijn hobbies zijn klassiek gitaar, hiken, fietsen en lezen.

Commissies

Zij geven een extra dimensie aan het koor

Het bestuur van het VU-koor wordt in haar organisatie en werkzaamheden ondersteund door verscheidene actieve leden. Er zijn een aantal commissies benoemd die zich bezig houden met specifieke taken en onderwerpen.

De commissies die nu actief zijn:

  • muziekcommissie
  • programmacommissie
  • presidium 
  • adviesraad
  • kascommissie
  • publiciteitscommissie
  • activiteitencommissie
Sluit Menu